Amsterdamsche drukkerij Jubels

Ontdek onze unieke drukkerij in Amsterdam

Diverse bindwijzen voor boeken

Boekbinden is de magische stap die een stapel losse papieren verandert in een boekwerk. De manier waarop dat gebeurt, is cruciaal voor de uitstraling van uw boek. Bij Jubels hebben we onze eigen boekbinderij in huis, waar we verschillende bindwijzen bieden. Of u nu duurzaamheid, flexibiliteit of een luxe uitstraling zoekt, wij bieden u de bindwijze die aansluit op uw wensen.

Genaaid of garenloos inbinden

Vrijwel alle boeken zijn ofwel genaaid, ofwel garenloos gebonden. Bij Jubels bieden we beide bindwijzen aan en kunnen we u adviseren over de juiste keuze voor uw boek.

Genaaid gebonden

Bij genaaid gebonden boeken zijn de losse bladzijden in kleine bundeltjes genaaid voordat we ze aan de kaft hebben vastgemaakt. Dit zorgt voor een stevige binding, waardoor het boek langer meegaat en er nooit papier los zal gaan zitten. Dit maakt genaaid inbinden een populaire optie voor boeken met veel pagina’s, zoals romans en professionele fotoboeken.

Bij Jubels bieden we verschillende genaaide bindwijzen aan, waaronder otabind, cahiersteek, singersteek en de Zwitserse bindwijze.

Garenloos gebonden

Bij garenloos inbinden lijmen we de bladzijden van het boek direct aan de kaft, zonder dat we er eerst bundels van maken. Voor deze bindwijze zijn minder materialen nodig en het proces gaat doorgaans sneller dan wanneer u uw boeken laat inbinden met touw. Bovendien is het mogelijk om boeken met verschillende formaten en diktes garenloos in te binden, waardoor er meer flexibiliteit is in het ontwerp en de productie. Garenloos inbinden is dan ook een veelgebruikte bindwijze voor bijvoorbeeld tijdschriften en portfolio’s.

Boekbinden zonder touw kan uiteraard ook gedaan worden aan de hand van wire-o. Hieronder leest u meer over deze bindwijze.

Wire-o inbinden

Wire-o gebonden boeken hebben een spiraalvormige metalen draad als rug. Bij deze bindingswijze ponsen we kleine gaatjes in de pagina’s, waar we vervolgens de spiraal doorheen rijgen en sluiten. Wire-o binding wordt daarom ook wel spiraalbinding genoemd. Met deze bindwijze zitten de pagina’s stevig bij elkaar en kunnen ze toch gemakkelijk worden omgeslagen. Bovendien blijft het boek moeiteloos openliggen op de gewenste bladzijde. Wire-o inbinden is daarom een veelgebruikte bindwijze voor onder andere agenda’s, kookboeken en brandbooks.

Japans boekbinden

Japans boekbinden is een eeuwenoude bindwijze die uw boek een uniek uiterlijk geeft. Deze garenloze bindwijze bestaat uit meerdere bundels van vier pagina’s die aan de voorzijde worden gevouwen en dicht blijven bij het inbinden, waardoor ruimte tussen de bladzijden overblijft. Bij de Japanse bindwijze wordt traditioneel gezien daarom één zijde bedrukt en blijft de binnenzijde blanco. Het is echter ook mogelijk om het binnenwerk dubbelzijdig te bedrukken of de ruimte tussen de bladzijden te gebruiken voor bijvoorbeeld losse foto’s, teksten of tekeningen. Met de juiste papierkeuze zorgt dit voor een verrassend effect dat een extra dimensie geeft aan uw boek.

De juiste bindwijze kiezen voor uw boek

Bij het kiezen van de juiste bindwijze voor uw boek spelen verschillende factoren een rol. Uiteraard is uw persoonlijke voorkeur belangrijk, maar ook het doel van het boek, de inhoud en bijvoorbeeld het aantal pagina’s is van invloed op de keuze van de bindwijze. 

Bij Jubels hebben we de kennis en technieken in huis om van elk boek een waar kunstwerk te maken. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor de bindwijze. Desgewenst maken we eerst een proefdruk om het resultaat goed te beoordelen, zodat uw boek de uitstraling krijgt die het verdient.

Werk waar we trots op zijn

Leveren van kwaliteit

wwwtoz
Alle

Ode aan de Kringloop

Ode aan de Kringloop / Een kijkje bij De Arm Kringloopwinkels Een rondje door de kringloop is altijd een feest, want wat een geluk als

Lees meer
wwwtoz
Alle

De Zwerm vliegt uit

De Zwerm vliegt uit Een magazine vol met belevenissen, verwonderingen, inzichten en vragen.Aves is een samenwerkingsstichting die scholen voor primair onderwijs bestuurt en verbindt in

Lees meer