Wat is het verschil?

Digitaal en offset drukwerk

Voor het printen van drukwerk kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Van thuis printen op een gewone printer tot professionele druktechnieken, zoals digitaal en offset drukwerk. Wilt u uw boodschap tot leven brengen en de aandacht trekken van uw doelgroep? Kies er dan voor om uw boodschap professioneel te presenteren met behulp van digitaal of offset drukwerk. Bij Jubels denken wij met u mee om drukwerk te leveren dat aan uw verwachtingen voldoet.

Amsterdamsche drukkerij Jubels

Ontdek onze unieke drukkerij in Amsterdam

Wat is offset drukwerk?

Offset drukwerk is een traditionele druktechniek waarbij het ontwerp eerst op een drukplaat wordt aangebracht en vervolgens op het drukmedium. Dit kunnen allerlei materialen zijn zoals, papier, karton en textiel. Voor deze methode maken we gebruik van hoogwaardige offset drukpersen om afdrukken van uitstekende kwaliteit te creëren. Offset drukwerk staat bekend om zijn scherpe details, levendige kleuren en hoge precisie. Daardoor is het ideaal voor commercieel drukwerk, waaronder posters, brochures en verpakkingen.

Wat is digitaal drukwerk?

Digitaal drukwerk is een moderne drukmethode waarbij het ontwerp rechtstreeks vanuit digitale bestanden naar de drukpers wordt overgebracht. Hier zijn geen drukplaten voor nodig zoals bij offset drukwerk wel het geval is. Digitaal drukwerk biedt tal van voordelen, waaronder minder opstartkosten en de mogelijkheid om elke afdruk te personaliseren. Het is vooral geschikt voor kleinere oplages en print-on-demand.

Belangrijkste verschillen tussen digitaal en offset drukwerk

Digitaal en offset drukken zijn beide veelgebruikte methoden voor het produceren van drukwerk, zoals brochures, flyers, visitekaartjes en tijdschriften. Welke drukmethode u het beste kunt kiezen, hangt af van uw specifieke behoeften. Hieronder staan enkele belangrijke verschillen tussen digitaal en offset drukwerk.

Productieproces

Bij digitaal drukwerk worden de afbeeldingen en tekst direct vanuit digitale bestanden naar de drukpers gestuurd. Er hoeven geen drukplaten of andere fysieke drukmaterialen gemaakt te worden. Hierdoor is digitaal drukwerk al binnen 24 uur leverbaar. Bovendien kan exemplaar worden gepersonaliseerd, omdat digitale bestanden gemakkelijk kunnen worden aangepast.

Bij offset drukwerk wordt het beeld vanuit een drukplaat op een rubberen doek overgedragen en vervolgens op het papier afgedrukt. Voor het proces moeten drukplaten gemaakt worden waarop de afbeeldingen en tekst worden geëtst. Voor elke kleur moet een afzonderlijke plaat worden gemaakt. Offset drukken neemt daarom over het algemeen meer tijd in beslag.

Oplages

Digitaal drukwerk is ideaal voor oplages vanaf één exemplaar. Het biedt flexibiliteit doordat elke afdruk individueel kan worden aangepast, zonder extra kosten of vertraging. Offset drukwerk is daarentegen rendabeler voor grote oplages. De opstartkosten zijn hoger dan bij digitaal drukwerk, maar er kunnen grote aantallen afdrukken per uur worden geproduceerd. Hierdoor dalen de kosten per afdruk naarmate de oplage toeneemt.

Kleurweergave

Offset drukwerk staat bekend om zijn nauwkeurige kleurweergave en consistentie. Doordat het gebruikmaakt van inkt en drukplaten, kan het de exacte kleuren van een ontwerp reproduceren. Dit vereist vaak echter wel enige tijd en afstelling om de juiste kleur te bereiken.

Digitaal drukwerk biedt over het algemeen goede kleurweergave. Vanaf de eerste druk zijn de kleuren consistent, waardoor digitaal drukwerk uitblinkt in personalisatiemogelijkheden. Elke afdruk kan uniek zijn, wat mogelijkheden biedt voor het toevoegen van individuele namen, nummers of afbeeldingen.

Jubels voor digitaal en offset drukwerk in Amsterdam

In onze drukkerij in Amsterdam bieden wij een breed scala aan drukwerkmogelijkheden, zowel digitaal als offset. We begrijpen de verschillende vereisten van digitaal en offset drukwerk. Daarom helpen we u graag bij het kiezen van de beste drukmethode voor uw project, budget en deadline. Of u nu gepersonaliseerde flyers, promotionele materialen of ander drukwerk nodig heeft, Jubels helpt u bij het realiseren van unieke en indrukwekkende resultaten.

Ontdek hoe wij uw ideeën tot leven kunnen brengen met onze digitaal en offset drukwerkoplossingen. Kom bij ons langs in Amsterdam of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen zorgen we ervoor dat uw drukwerkproject een groot succes wordt!

Werk waar we trots op zijn

Leveren van kwaliteit

wwwtoz
Alle

Ode aan de Kringloop

Ode aan de Kringloop / Een kijkje bij De Arm Kringloopwinkels Een rondje door de kringloop is altijd een feest, want wat een geluk als

Lees meer
wwwtoz
Alle

De Zwerm vliegt uit

De Zwerm vliegt uit Een magazine vol met belevenissen, verwonderingen, inzichten en vragen.Aves is een samenwerkingsstichting die scholen voor primair onderwijs bestuurt en verbindt in

Lees meer